Насловна Друштво Ђуришићи: РТЦГ да обезбиједи гостовање нашег правног заступника како би демантовао градоначелника...

Ђуришићи: РТЦГ да обезбиједи гостовање нашег правног заступника како би демантовао градоначелника Подгорице

0
Вања Ђуришић

Вања и Данијела Ђуришић, који се боре за повратак свог земљишта преко којег је прошла улица и на којем је изграђена основна школа „Октоих“ у подгоричком насељу Забјело, упутили су отворено писмо Радио телевизији Црне Горе, у коме наводе да се уређивачки тим поменуте телевизије оглушио о извешатавњу њихово проблема.

„Увјерен да постоји изражен интерес јавности да се информише о узроцима, носиоцима, досадашњим и последицама које слиједе у дугогодишњем спору Главног града са породицом Ђуришић, вјерујем да се уређивачки тим Националног јавног сервиса оглушио о своју обавезу да удовољи том јавном интересу. Јавност је преко других медија упозната да је услијед имовинског спора у дужем временском периоду блокиран дио насеља на Забјелу. Упозната је и да тај имовински спор и његове тренутне последице, градоначелник Главног града, Иван Вуковић, настоји разријешити ирационалном примјеном силе, уз учешће свих органа разне врсте принуде, укључујући Посебну јединицу полиције, све учесталијим и противзаконитим ненајављеним упадима инспекцијских и других служби Главног града прије свитања или у расвит зоре, пљенидбом противно свим прописаним законским процедурама покретних ствари породице Ђуришић“, навео је у писму Вања Ђуришић.

Уједно, наводи да је пристутно, провоцирање чланова породице Ђуришић од стране службених лица ради конструсања прекршајних и кривичних поступака привођењима и притварањима и свим другим средтвима физичког, психичког и правног насиља.

W3Schools

„При томе, градоначелник Вуковић је добио прилику да преко таласа Националног јавног сервиса обмањује јавност најгрубљим неистинама о узроцима, узрочницима, природи и последицама предметног имовинског спора. И градоначелник Иван Вуковић и РТЦГ су се послије тих обмана јавности оглушиле о јавну прозивку пуномоћника породице Ђуришић да се актери обманивања јавности суоче са чињеницам и доказима које посједује пуномоћник Будислав Минић о свим изреченим грубим неистинама закључно са противзакоњем (укључујући криминал) и неморалом којим се послужила и/или служи локална власт у сврху бахатог отимања законито стечене имовине грађанина и најгрубљег кршења уставног права грађанина на мирно уживање имовине“, објаснио је Вања.

Даље додаје, да пошто се ради о стварима од јавног интереса, и обманама које су пласиране из те ТВ куће, јавно позивам да, у складу са улогом коју има Национални јавни сервис и његовом обавезом благовременог, истинитог и потпуног информисања грађана о стварима од јавног интереса, на начин који одабере уређивачки тим, обезбиједи сучељавање износиоца и/или проносиоца неистина о спору породице Ђуришић и Главног града, са аргументацијом пуномоћника породице Ђуришић, Будислава Минића.

„Небитно је ко ће и у којем броју од челника и представника Главног града учествовати у сучељавању са Будиславом Минићем. Ако Градоначелник, његови савјетници и службе (по обичају) избјегну суочење са непријатном истином пред ТВ аудиторијумом, предлажем да омогућите да Будислав Минић презентује јавности чињенице и доказе о том случају – са могућношћу постављања питања гледалаца о тој теми, уколико уређивачки тим то процијени потребним. Вјерујем да, упркос непримјереном упливу власти, одговорни у ТВ Црне Горе неће себи дозволити да и овај пут стану на страну носилаца власти који се служе неистином када год проговре о спору Ђуришића и Главног града“, закључио је Вања Ђуришић.
+

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here