Насловна Политика Ђурић о Клинтоновој посјети: Бал вампира гдје се злочинци враћају на мјесто...

Ђурић о Клинтоновој посјети: Бал вампира гдје се злочинци враћају на мјесто злочина

0
Марко Ђурић

Обиљежавање 20. годишњице од уласка НАТО снага на косовску територију и долазак некадашњег предсједника САД Била Клинтона и осталих званичника тадашње америчке администрације потврђују да се „злочинци враћају на мјесто злочина“, изјавио је директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић.

„То што имају неки бал вампира у Приштини… ако мене питате, то је бал вампира и по мени злочинци се враћају на мјесто злочина, и Весли Кларк и Бил Клинтон“, рекао је Ђурић. Он је гостујући на ТВ Пинк показао мапу на којој се види етничка структура у Гњланама и Приштини пре 1999. године и после, када тамо више практично нема Срба.

То данас славе представници који кажу за себе да су представници демократије и борци за људска права“, рекао је Ђурић.

W3Schools

Упитан о недавној сједници Савјета безбједности УН, он је рекао да је то била важна прилика за изношење аргумената и подсетио да је залагањем руководства Србије 13 земаља повукло одлуку о признању тзв. независности Косова.

„У сједници Савјета безбједности и широм свијета одвија се непрекидна борба да аргументе изнесемо, и наши представници скрешу у брк шта треба да им се каже“, рекао је Ђурић.

Он је навео да Албанци без икаквог срама износе најгоре лажи о Мисији УН, и додао да им та сједница СБ УН није помогла да се у широј јавности афирмишу и препоруче као кандидат за чланство у свјетској организацији.

Када је ријеч о изнетим тврдњама да су Србиј колонизатори, директор Канцеларије за КиМ је рекао да су албански сеператисти и њихови политичари шампиони свијета у пропаганди и лажи.

„То је једна црно бијела слика коју пројектују у свијет и Србе приказују као колонизаторе, иако сва доступна историјска документа и видео записи показују сасвим другачије и да су Срби ту од искона“ рекао је Ђурић.

Он је рекао да представници Србије разговоре воде „без рукавица“. „Нема разлога прећутати некоме ко тако огољено лаже, као што је представница Приштине Вљора Читаку то урадила, она је вријеђала интелигенцију свих сушалаца“, рекао је Ђурић.

Он је навео да је на КиМ до јуна 1999. годино било 372. 444 неалбанаца, од чега несто више од 239. 000 Срба, а да је после НАТО интервенције покрајину напустило напустило 56 одсто припадника неалбанских заједница.

Да ли је то колонизација? Сви ти који причају о колонизацији школовани су на српским универзитетима, а неку су школовани у Београду. Те ријечи њима служе за остваривање политичких циљева, макијавелистичких и људима који познају ситуацију, то је јасно„, рекао је Ђурић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here