Насловна Насловна Ђукановић: Тужилаштво нема ниједан доказ против Душка Кнежевића

Ђукановић: Тужилаштво нема ниједан доказ против Душка Кнежевића

0
Душко Кнежевић и Миливоје Катнић

Адвокат Здравко Ђукановић, у име одбране предсједника Атлас Групе др Душка Кнежевића, истакао је да је највеће до сада достигнуће тужилаштва у кривичним поступцима против Душка Кнежевића – закључење незаконитог споразума са Ђорђем Ђурђићем на 6 мјесеци кућног затвора и 2000 евра новчане казне.

„Одбрана наглашава да нема услова за вођење поступка финансијске истраге против Душка Кнежевића, имајући у виду одредбе закона о одузимању имовинске користи стечене криминалном дјелатношћу, који је објављен у Службеном листу Црне Горе од 09.10.2015. године.Први разлог за покретање ове истраге јесте околност да је Душко Кнежевић покренуо велики број кривичних поступака у којима је за више кривичних дјела осумњичен сам врх извршне власти Црне Горе.

Други разлог за вођење финансијске истраге од стране СДТ у Подгорици јесте околност да у досадашњем току кривичних поступака против Душка Кнежевића тужилаштво није утврдило ниједну правно релевантну чињеницу која би Душка Кнежевића теретила за било које кривично дјело, па овакво поступање указује на нервозу тужилаштва и самог врха извршне власти Црне Горе“, изјавио је Ђукановић.

W3Schools

Одбрана је до сада поднијела девет кривичних пријава и допуна кривичних пријава СДТ у Подгорици, а тужилаштво за шест мјесеци није извело нити један доказ, како би провјерило наводе из пријава.

„Када је ријеч о финансијским истрагама у складу са Законом о одузимању имовинске користи стечене криминалном дјелатношћу, главни Специјални тужилац Миливоје Катнић је на погрешној адреси. Душко Кнежевић је свој капитал стекао регуларним и законитим пословима у Србији и Црној Гори. Одбрана је увјерена да главни Специјални тужилац одлично зна да је на погрешној адреси и да му је познато које су праве адресе за финансијске истраге“, закључио је Ђукановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here