Насловна Издвојено Ђукановић: Србија мора да забрани улазак у земљу сваком Црногорцу који подржи...

Ђукановић: Србија мора да забрани улазак у земљу сваком Црногорцу који подржи Закон о слободи вјероисповијести (ВИДЕО)

0

Đukanović

Владимир ЂукановићВладимир Ђукановић, посланик СНС-а у Скупштини Србије, оцијенио је да уколико се изгласа и спроведе Закон о слободи вјероисповијести у Црној Гори, од стране Владе Црне Горе и њених партнера, Србија треба да им забрани улазак у земљу у конфискује сву имовину коју имају на територију Србије.

W3Schools

Још увијек је горак укус у устина од онога што се дешава тренутно у Црној Гори. Мило Ђукановић иде ка тој варијанти да пређе тзв. црвену линију. А то је да донесе веома споран Закон о вјерским слободама, слободи вјерског изражацања и вјерских заједница. Он би тиме извршио отимачину цркве и црквене имовине, имовине Српске православне цркве. Он сматра да све то треба да се врати на оно стање прије 1918. године. Тада наводно СПЦ није била присутна, што су наравно ноторне историјске глупости. У том случају може му се поставити питање: како да изврши, односно да спроведе тај закон на простору Боке, сјеверне Црне Горе или Херцеговине, кад то тада није била Црна Гора?“, казао је Ђукановић.

Суштина је, додаје он, да Ђукаовић, жели да изврши ту врсту отимачине, да угаси све што је српско тамо и да финансијски профитира.

„Зна да је туризам од манастира Острог јако профитабилан. Њих не интересују светињем њих суштински интересују паре. Али прије свега удара се на српско биће на оно што припада српском народу што је нешто најсветије. Сви који се залажемо да бранимо и желимо да бранимо Косово и Метохију, треба да поставимо питање која је разлика између манастира Грачаница и манастира Светог Василија Острошког“, оцјењује Ђукановић.

Мило Ђукановић то намјерно ради, сматра посланик СНС-а, и добио је задатак да то ради, како би се вршио додатни притисак на Србију.

„У исто вријеме у Хрватској се појавио некакве будале које траже ратну одштету од Србије. На Косову и Метохији планирају да покрену једну такву иницијативу, а све ће то бити подржано од стране западних земаља и то је је додатни притисак на Србију. А све како би од 1.јула у Паризу кренули са причом како Србија мора да призна независност Косова*. Што наравно Србија неће да уради.  Спремна је на компромис, на сваку врсту разговора али ми не можемо да прихватимо да нам неко отима змљу“, објашњава он.

Додаје да се плаши, да  ово што се дешава у Црној Гори може да доведе до озбиљног оружаног сукоба.

Тројичидански сабор је показао да су Срби спремни да се бране и молим само властодршце у Црној Гори да се дозову памети. И да не чине зло које може да има несагледиве последице. Не може да смета српска застава на српским свадбама, разним свектовинама, забрањују употребу српских симбола, а не сметају им када Шиптари у Тизима прослављају њихову побједу, на изборима, са албанским заставама“, каже Ђукановић.

Такође, замолио је власти у србији, да уколико се донесе овај скандалозни закон, Србија има обавезу, да све оне који су тај закон гласали, сви посланици владајуће партије у Црној Гори, они који ће се придружити гласању тог закона и они који јавно подрже тај закон, да им се забрани улазак у Србију.

Да се хитно крене у претрес ко од њих овдје има рачуне, станове, па да им се конфискује имовина и рачуни. Угњетавате наш народ, гасите наше име, уништавате историју Црне Горе, вршите отимачину светиња. То је црнвена линија којом се онемогућавају сваки разговори. Србија мора да води рачуна како са нашим народом у Црној Гори да настави да одржава везу и да са црногорским властим прекинине све односе“, закључио је Ђукановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here