Насловна Друштво Дјевојка са великим срцем: Анђела донирала кожу тешко повријеђеном Бјелопољцу

Дјевојка са великим срцем: Анђела донирала кожу тешко повријеђеном Бјелопољцу

0
Анђела Лукачевић

Анђела Лукачевић (23) из Подгорице донирала је кожу Хамеду Хасановићу (28) из Бијелог Поља који је 1. августа тешко повријеђен на градилишту аутопута Бар–Бољаре.

Хасановић је повријеђен у струјном удару на прузи док је преко шина преносио жицу за армирање и задобио је тешке опекотине на 60 одсто тијела.

Послије збрињавања у Клиничком центру у Подгорици, лијечење је наставио у Београду.

W3Schools

„Њих двоје до дана када је Хамед задобио опекотине на 60% своје коже мало је што посебно повезивало. Он је супруг њене пријатељице. Али млада и хумана Анђела је без размишљања прихватила да му донира кожу. Она је сада на Клиници за опекотине и пластичну хирургију у Београду гдје се опоравља од интервенције. Хамед такође. Анђела му је донирала кожу са обије стране својих бутина. Ускоро ће се вратити у Подгорицу. Хамед ће захваљујући њој и још троје донора из његове породице успјети да се опорави и настави свој живот.  Случајно сам сазнао за Анђелу и њен изузетно хуман гест и сматрам да ово наше дијете заслужује јавну пажњу и подршку јер је показала да у временима када се све више удаљавамо једни од других има наде да човјек човјеку буде брат, без обзира на све препреке које смо као друштво поставили међу собом. Анђела свака ти част и хвала у име нас, који знамо колико је велико дјело које си урадила“, написао је Владан Оташевић на свом ФБ профилу.


ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here