Насловна Насловна Ђељошај: Ништа нас не може зауставити – вијорићемо албанске заставе широм Црне...

Ђељошај: Ништа нас не може зауставити – вијорићемо албанске заставе широм Црне Горе

0
Ник Ђељошај

Предсједник Албанске алтернативе (АА) Ник Ђељошај позвао је сународнике да и даље истичу албанску заставу у Црној Гори, наводећи да ће та странка платити казне.

Застава Албанаца у Црној Гори је у задње вријеме постала трн у око полицијских службеника у Улцињу и Малесији. Са жаљењем констатујемо некултурни и антицивилизацијски поступак појединих службеника полиције, али и прекршајних судова који су одлучили да се баве ћоравим послом, казао је Ђељошај.

Поручује да ни полиција ни судови не могу да зауставе Албанце да носе своју националну заставу и, како је казао, истичу љубав према њој.

Колико год буду ангажовани, нијесу у стању да кажњавају колико смо спремни да платимо, како бисмо одбранили нашу заставу, наш понос који везује Албанаце било гдје, наводи предсједник АА.

Ђељошај истиче да су Албанци аутохтони народ у Црној Гори, да је поштују као своју државу, као и њене националне симболе.

То смо континуирано показали, али мржња коју исказују поједине институције према националној застави Албанаца у Црној Гори је проблем који је већ неуропсихијатријски случај! Овом приликом јавно позивамо предсједника Скупштине Ивана Брајовића, да на првој редовној сједници уврсти у дневни ред закон о националним симболима који је усвојила Влада Црне Горе у октобру 2017. године и прослиједила Скупштини, и предлог измјене закона о јавном реду који је поднио потпредсједник Скупштине Црне Горе Генци Ниманбегу прије неколико дана у Скупштинску процедуру, наводи он.

Он позива грађане, који буду кажњени због тога што, како је казао, воле себе и своју заставу, да се јаве Албанској алтернативи, како би преузели све трошкове које могу имати док представници Албанаца не ријеше тај проблем на институционални начин.

Такође их позивамо, да наставе да истичу своју националну заставу, и да истрпе још који дан заостале појединце који мрзе Албанце, а који су још увијек на одговорним пословима у Црној Гори, закључио је Ђељошај.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here