Насловна Насловна Дивља “љепота” љетовања у Монтенегру: Напусти воду, напусти плажу (ВИДЕО)

Дивља “љепота” љетовања у Монтенегру: Напусти воду, напусти плажу (ВИДЕО)

0
Илустрација

Када неки странац слуша излагање премијера Црне Горе Душка Марковића о Црној Гори као најбољој туристичкој дестинацији и економском „тигру“ у региону, свакако пожели да посјети обалу Црне Горе. Нажалост, ситуација је супротно од Марковићевог хвалоспјева. Цијене су изнад просјека, особље неријетко нељубазно како што се може видјети на следећем видео који је објавио Подгорички времеплов. Конобар једног хотела у радној униформи и чарапама пријети и тјера туристе са плаже, међу којима се налази и дијете од пар година.

„Ало излази из воде, ало излази из воде“, некултурни конобар обраћа се туристима и додаје: „Мичи ове ствари, мичи ово“, растјерујући туристе са плаже. 

Иако званичне статистике говоре о неслућеним узлетима црногорског туризма, свакодневица то веома снажно оповргава. Разлоге можемо наћи у овом видеу. Бахатост, нетрпељивост, осионост су, на жалост, оно што дочекује туристе. Примјетно, ти изрази “добродошлице” се посебно односе на госте из Србије. То је и разлог што се они природно све више окрећу оним туристичким земљама у којима не буја антисрпска хистерија у медијима и стога, последично на плажама. Кад већ дају новац, а иду на љетовање, могу да бирају и земље гдје их не доживљавају као “окупаторе” и “вјековне угњетаче”.

W3Schools

Подсјетимо, статистика показује да број туриста из Србије и Русије који су традиционално најбројнији гости на нашој обали – три пута је мање него ранијих година у ово доба. Плаже су празне или полупразне, а и тамо гдје се наизглед чини да има купача углавном су у питању домаћи гости и они који овдје имају викендице.

Предсједник сектора туристичких агенција у Црногорском туристичком удуружењу Петар Ивковић прије пар дана саопштио је да подаци дигиталних интернет канала продаје говоре о скоро 40 одсто мање индивидуланих резервација, те да се „прелило“ на тржишта Турске, Грчке и Египта.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here