Насловна Насловна ДФ: За „татине синове“ закони не важе, Марко Лазовић мора бити отпуштен...

ДФ: За „татине синове“ закони не важе, Марко Лазовић мора бити отпуштен из МУП-а

0
лидери ДФ-а

Из Демократског фронта су оцијенили да најава Управе полиције да ће Марко Лазовић, син Зорана Лазовића, бити дисциплински кажњен због напада и пребијања навијача Црвене звезде – представља брутално спрдање са законима и црногорском јавношћу.

Они истичу да је Управа полиције дужна да на основу непобитних доказа које су видјели милиони грађана, по службеној дужности поднесе кривичну пријаву против Марка Лазовића, аутоматски га суспендује до краја поступка, и затим му уручи отказ као недостојном за обављање функције у МУП – у.

Упитали су и како је могуће да Александар Чака Ивановић буде осуђен на годину дана затвора због сукоба са полицијом која му је нанијела тешке тјелесне повреде, а да Марко Лазовић којег је читава регионална јавност видјела како се физички иживљава над навијачима Црвене звезде буде дисциплински кажњен.

W3Schools

Подсјетили су и да је иста та УП против посланика Марине Јочић, Бранка Радуловића, Милана Кнежевића и Милутина Ђукановића поднијела кривичне пријаве због вебралног инцидента, и да им се суди у Основном суду скоро двије године, док ће Марко Лазовић бити кажњен са десет посто умањења на плату.

„Изгледа да за татине синове у Црној Гори не важи никакав закон, и само је питање дана кад ће неко од њих потегнути пиштољ на неког политичког неистомишљеника и све то представити као нужну одбрану територијалног суверенитета и интегритета државе.

Али након објављивања срећних добитника станова и бесповратних кредита у црногорском правосуђу, више нико и не помишља о праву и правди као универзалним категоријама, већ пречицама за корупцију и зависност од режимских моћника.

И сад Веселин Вељовић, представник мојковачког клана, треба да донесе одлуку о казни сину његовог замјеника Зорана Лазовића, и угледном представнику клана из Гранда. А ми све то треба да посматрамо као свакодневицу у обрачуну државних кланова, срећни што смо још увијек живи, јер се они понашају као господари наших судбина. Актери оволиког степена бесудности и институционалног посрнућа кад тад ће морати да одговарају што су од ове државе направили латифундију омеђену личним интересима, мафијашким правилима, корупцијом и аморалношћу, који јој попут метастазе урушавају темеље до коначног урушавања“, закључили су из ДФ-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here