Насловна Издвојено ДФ нема дилему: Меденица дио криминалне групе браће Ђукановић

ДФ нема дилему: Меденица дио криминалне групе браће Ђукановић

0
ДФ


Криминална изјава Весне Меденице у којој проглашава Сузану Мугошу за великомученицу црногорског правосуђа и уједно јој честита на политичкој пресуди лидерима Демократског фронта, представља најбољи показатељ саучесништва предсједнице Врховног суда у организованој криминалној групи коју су формирала браћа Ђукановић.

„Наиме, згражавајући читаву регионалну јавност, Меденица је саопштила да су Андрија Мандић и Милан Кнежевић првостепено осуђени на пет година затвора због увреда које су изнијели на рачун судског вијећа, а не на основу некаквих доказа, јер доказа против њих уопште нема“, наводи се у саопштењу Дф-а.

ДФ истиче да је управо ово потврда да су правосудне институције у Црној Гори одавно упокојене, и да се на основу интереса и личне мржње браће Ђукановић и водио овај монтирани политички процес како би се забранило политичко дјеловање ДФ-а као највећег противника режима, а Меденица по старом добром обичају изигравала француску собарицу за рачун Прве фамилије.

W3Schools

За овај процес је, супротно процедури, изабран састав судског вијећа који ће беспоговорно извршавати све налоге који буду долазили од врха режима, а за којим данас лије крокодилске сузе Весна Меденица, саопштавајући како су наводно судије доживљавале тешке увреде и имале проблем због срамотног посла који су радили„, пише у саопштењу достављеном ИН4С-у.

Ово судско вијеће, на челу са Мугошом, због овакве пресуде која не почива ни на једном доказу, мораће прије или касније да се суочи са правдом, и вријеме које ће провести у затвору нека искористе за одвикавање од служења мафији како би се научили да поштују Устав и законе изнад свега. Сузани Мугоши, Драгици Вуковић и Весни Пеан нико није бранио да се самоизузму, а оптужени и одбрана су их чак позивали и  тражили да се не брукају и не учествују у овој националној
срамоти.

У саопштењу пише и да су очигледно постојали “конкретни” интереси и договори да баш оне одиграју своју нечасну епизодну улогу у овој режимској фарси. И кад Весна Меденица пријети да неће дозволити коментарисање ове срамне пресуде, само имамо дилему да ли притом мисли и на свог оца, чувеног ловачког гонича Јосипа Броза, који је у неколико наврата јавно изјављивао да лидере ДФ- а по кратком поступку треба стријељати.

Тако испада да су Андрија Мандић и Милан Кнежевић још и добро прошли, јер су избјегли јавну егзекуцију од легендарног “седмоофанзивца” и то на “Пасијем гробљу”. Или је Весна Меденица, желећи да употријеби аналогију из једног другог случаја, за који је била животно заинтересована, жељела и у монтажи државног удара да ућутка слободну јавност.

По наводима ДФ-а не треба подсјећати да је управо Весна Меденица у случају трагичног двоструког убиства, донијела одлуку о искључењу јавности, и експресној пресуди једном оптуженом на максималну казну затвора. Можда је тад јавност имала већи интерес да суђење буде јавно, него у случају беатификације Сузане Мугоше, посебно имајући у виду каква сазнања је оптужени могао саопштити и о самој улози предсједнице Врховног суда. Или рецимо да су заинтересовани грађани у том случају, као и случају тзв. државног удара, могли имати увид у мјере тајног надзора које су тад спровођене, у базне станице, листинге и двосмјерно размијењене поруке збуњујуће садржине, јер је предсједник Врховног суда штићена личност.

Из ове партије су убијеђени да је тај доказни поступак у сваком смислу био интересантнији црногорској јавности од поступка у којем пред читавим регионом свлаче и малтретирају жену од шездесет и пет година која је ,,планирала“ да ухапси Мила Ђукановића. Можда су наивно вјеровали да је Меденица досад схватила да не може ућуткати ДФ, макар из разлога што они веома добро знају њен развојни пут од обичног локалног тужиоца у Колашину до предсједнице Врховног суда. До данашњег дана се препричавају мотиви и разлози “пребачаја” Меденице у Подгорицу. Зато јој топло препоручују да следећи пут кад одлучи да се придружи чопоративној хајци на ДФ, изброји до десет и попије чашу розеа, по могућности винарије “Крговић”, јер је ваљда досад научила да они никоме нису остали дужни.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here