Naslovna Izdvojeno DF: Demokrate prepisuju saopštenja Darka Pajovića i Pozitivne Crne Gore

DF: Demokrate prepisuju saopštenja Darka Pajovića i Pozitivne Crne Gore

0
DF

Demokratski front se oglasio povodom novih saopštenja Demokratske CG ističući da prepoznaju „rukopis“ provjerenih protivnika tradicionalne Crne Gore, koji se ovih dana utrkuju ko će jače napasti DF.

Njihovo reagovanje prenosimo integralno.

„Osokoljeni podrškom Ranka Đonovića, Željka Aprcovića, Marte Šćepanović, režimskih analitičara i prateći njihov uput da ne podlegnu “pritisku opozicije”, predstavnici Demokratske, odnosno Soroševske Crne Gore, nastavljaju sa napadima na Demokratski Front.

W3Schools

Očigledno je ovih dana velika gužva i pojačana konkurencija na krilu protivnika tradicionalne Crne Gore, koji se utrkuju ko će žešće napasti prvu liniju odbrane takve Crne Gore – DF. Premda Soroševe Demokrate ulažu ogromne napore da budu najgrlatiji u napadu, kako ne bi iznevjerili podršku koju su im pružili režimski i dukljanski propagandisti, NATO ekspoziture, kao i perjanice tzv. civilnog sektora, mora se konstatovati da su njihova saopštenja postala izuzetno dosadna, retorički monotona, beživotna i zatrpana izlizanim frazama.

Ovome posebno kumuje činjenica da Soroševe Demokrate u svoja saopštenja posvećena DF-u, a drugačijih i nemaju, svakodnevno upumpavaju stavove DPS-a, Darka Pajovića, nerijetko prepisujući od slova do slova njihove izjave i rečenice. Otrcane sintagme poput one koja dominira u saopštenju o “primitivizmu DF-a”, više puta je plasirala Demokratska partija socijalista, a posebno je isticao Darko Pajović krajem januara 2016. godine, svega nekoliko dana nakon čuvene skupštinske sjednice tokom koje je vladu Mila Đukanovića spasio od izvjesnog pada.

Isti autor je prvi na političkoj sceni kandidovao tezu da između DPS i DF nema razlike. Tragično je da Demokrate svakodnevno citiraju Darka Pajovića, da nisu pronašli neki drugi uzor, čime su još jednom pokazali da su najobičniji nastavljači politike Pozitivne CG. Isto tako je i sa ostalim frazama, a što građani putem internet pretraživača lako mogu provjeriti, putem kojih Soroševe demokrate tragaju za političkim narativom između retorike Novaka Kilibarde i “analitike” DPS Rusa, Genadija Sisojeva.

Povodom “isteka roka i pokvarene robe” o kojoj pišu u jučerašnjem saopštenju, obavještavamo ovaj skup političkih analfabeta, da je upravo frazama koje oni koriste – davno istekao rok kao pokvarenoj robi, te uzaludno pokušavaju da je prošvercuju crnogorskoj javnosti jer su je opozicioni glasači već nekoliko puta odbacili kao robu koja zaudara, zbog čega je rukovodstvo Demokrata nedavno panično jurnulo na teren, trčeći za bivšim članovima.

Ostaje nam da konstatujemo iskreno žaljenje, što su za raspust umjesto remek djela srpske i svjetske književnosti, Demokrate odabrale lektiru dukljanske propagande. Sa saopštenjima koja pune ovom propagandom, najbolje im je da konkurišu za neku od nagrada za najbolju pjesmu posvećenu 21. maju kod “Crnogorske kulturne mreže” i da ožive grupu, ili ako im je draže klap(U) “No name”, nekadašnju miljenicu Prve familije. Sem toga ovakav naziv bio bi sasvim odgovarajući njihovoj stranci.

A, njihovu politiku bez stavova o najbitnijim temama i kukavičluk u komunikaciji koji se skriva iza sponzorisanih objava i plaćenih promo tekstova, najbolje opisuje Fejsbuk ikona Stari Liberal kroz nekoliko imena koje je patentirao za Bečića i drugare.

Jasno je da su Demokrate projekat koji je stvaran radi prevare opozicije, kao i čitavog srpskog naroda – da se politikom bez stava i lika smanji procenat Srba i govornika srpskog jezika na popisu 2021. godine, ali je narod prozreo tu podvalu. Na kraju, pošto su Demokrate odlučile da idu putem Novaka Kilibarde i Darka Pajovića, onda je jasno i da će ta stranka završiti poput Narodne stranke i Pozitivne CG.“

POSTAVI ODGOVOR:

Please enter your comment!
Please enter your name here