Насловна Издвојено ДФ: Демократе преписују саопштења Дарка Пајовића и Позитивне Црне Горе

ДФ: Демократе преписују саопштења Дарка Пајовића и Позитивне Црне Горе

0
ДФ

Демократски фронт се огласио поводом нових саопштења Демократске ЦГ истичући да препознају „рукопис“ провјерених противника традиционалне Црне Горе, који се ових дана утркују ко ће јаче напасти ДФ.

Њихово реаговање преносимо интегрално.

„Осокољени подршком Ранка Ђоновића, Жељка Апрцовића, Марте Шћепановић, режимских аналитичара и пратећи њихов упут да не подлегну “притиску опозиције”, представници Демократске, односно Сорошевске Црне Горе, настављају са нападима на Демократски Фронт.

W3Schools

Очигледно је ових дана велика гужва и појачана конкуренција на крилу противника традиционалне Црне Горе, који се утркују ко ће жешће напасти прву линију одбране такве Црне Горе – ДФ. Премда Сорошеве Демократе улажу огромне напоре да буду најгрлатији у нападу, како не би изневјерили подршку коју су им пружили режимски и дукљански пропагандисти, НАТО експозитуре, као и перјанице тзв. цивилног сектора, мора се констатовати да су њихова саопштења постала изузетно досадна, реторички монотона, беживотна и затрпана излизаним фразама.

Овоме посебно кумује чињеница да Сорошеве Демократе у своја саопштења посвећена ДФ-у, а другачијих и немају, свакодневно упумпавају ставове ДПС-а, Дарка Пајовића, неријетко преписујући од слова до слова њихове изјаве и реченице. Отрцане синтагме попут оне која доминира у саопштењу о “примитивизму ДФ-а”, више пута је пласирала Демократска партија социјалиста, а посебно је истицао Дарко Пајовић крајем јануара 2016. године, свега неколико дана након чувене скупштинске сједнице током које је владу Мила Ђукановића спасио од извјесног пада.

Исти аутор је први на политичкој сцени кандидовао тезу да између ДПС и ДФ нема разлике. Трагично је да Демократе свакодневно цитирају Дарка Пајовића, да нису пронашли неки други узор, чиме су још једном показали да су најобичнији настављачи политике Позитивне ЦГ. Исто тако је и са осталим фразама, а што грађани путем интернет претраживача лако могу провјерити, путем којих Сорошеве демократе трагају за политичким наративом између реторике Новака Килибарде и “аналитике” ДПС Руса, Генадија Сисојева.

Поводом “истека рока и покварене робе” о којој пишу у јучерашњем саопштењу, обавјештавамо овај скуп политичких аналфабета, да је управо фразама које они користе – давно истекао рок као поквареној роби, те узалудно покушавају да је прошверцују црногорској јавности јер су је опозициони гласачи већ неколико пута одбацили као робу која заудара, због чега је руководство Демократа недавно панично јурнуло на терен, трчећи за бившим члановима.

Остаје нам да констатујемо искрено жаљење, што су за распуст умјесто ремек дјела српске и свјетске књижевности, Демократе одабрале лектиру дукљанске пропаганде. Са саопштењима која пуне овом пропагандом, најбоље им је да конкуришу за неку од награда за најбољу пјесму посвећену 21. мају код “Црногорске културне мреже” и да оживе групу, или ако им је драже клап(У) “Но наме”, некадашњу миљеницу Прве фамилије. Сем тога овакав назив био би сасвим одговарајући њиховој странци.

А, њихову политику без ставова о најбитнијим темама и кукавичлук у комуникацији који се скрива иза спонзорисаних објава и плаћених промо текстова, најбоље описује Фејсбук икона Стари Либерал кроз неколико имена које је патентирао за Бечића и другаре.

Јасно је да су Демократе пројекат који је стваран ради преваре опозиције, као и читавог српског народа – да се политиком без става и лика смањи проценат Срба и говорника српског језика на попису 2021. године, али је народ прозрео ту подвалу. На крају, пошто су Демократе одлучиле да иду путем Новака Килибарде и Дарка Пајовића, онда је јасно и да ће та странка завршити попут Народне странке и Позитивне ЦГ.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here