Насловна Издвојено ДФ: Брозоид Вуковић неће спријечити прославу Српске нове године на традиционалан начин

ДФ: Брозоид Вуковић неће спријечити прославу Српске нове године на традиционалан начин

0
са дочека Православне Нове године (архива)

Из Демократског фронта су саопштили да су добили рjешење којим подгоричка локална управа забрањује организацију Српске нове године на централном тргу.

Након консултација са митрополитом Амфилохијем одлучили смо да не прихватамо евентуалне резервне локације, и да не пристајемо да нас било ко понижава, већ се опредјељујемо да Српску нову годину прославимо и дочекамо у храму Христовог Васкрсења гдје ће у поноћ бити служен Молебан“, наводи се у саопштењу ДФ-а.

Православна заједница ће, додају они, широм Црне Горе, као и сваке године, упркос разним опструкцијама, прославити Српску нову годину на традиционалан начин и нико их у томе не може спријечити.

„Ми никада нећемо пристати да будемо грађани другог реда, а управо је то локална управа овим потезом жељела. Нисмо примијетили да је било ко спречавао да се на овом простору прослави календарска Нова година, нити су тада сметале кућице на тргу које се сада користе као наивни изговор да се нама забрани прослава Српске нове године. Евидентирали смо и раније, у више наврата, антисрпско понашање Ивана Вуковића, али ово сад има и дозу безобразлука зато што се потпуно јасно користе различити аршини за организацију ова два дочека“, истичу из ДФ-а.

Подсјећају да, у програму ,,Подгоричког празничног базара“ јасно пише да он траје од 19. децембра до 10. јануара, а накнадно је продужено до 15. како би се то искористило као јефтини изговор за забрану одржавања наше прославе.

одбијен захтјев НСД-а

„Јасна нам је намјера овдашњег закашњелог брозоида у лику градоначелника, да оваквим потезима појача дискриминацију над српским народом и православном заједницом у Црној Гори. Констатујемо да је Иван Вуковић ово учинио по налогу истог оног који је недавно посланике ДФ „стављао у затворе“ и направио да Црна Гора остане заробљеник сталних конфликата и неспоразума, по већ уходаним линијама подјела – националних, вјерских и социјалних… Дакле, улога овог градоначелника сведена је на то да буде упамћен по трагикомичном гашењу свијетла на згради општине на стогодишњицу одржавања Велике скупштине српског народа у Црној Гори и забрани дочека Српске нове године на главном градском тргу“, оцјењују из ДФ-а.

Према њиховим ријечима,  то су домети овога ,,доктора“ који је за тако кратко вријеме успио да се избори за мјесто једног од водећих антисрба у Црној Гори.

„Да не заборавимо, још увијек има дилему да ли је Белгија чланица НАТО-а, али нема дилему да треба урадити неки несојлук својим комшијама Србима и другим православцима“, закључују из ДФ-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here