Насловна Колумне Деветог маја се поништава Црна Гора – смрт фашизму!

Деветог маја се поништава Црна Гора – смрт фашизму!

0

Пише: Миленко Јовановић

Не доноси се 9. маја пресуда Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу. Тога дана поништавају се антифашистичке тековине Црне Горе!

Неофашизам и неонацизам се истовремено и формално промовишу као нова идеолошка одредница државе чија је цијела историја слободарска и антифашистичка.

W3Schools
Миленко Мишко Јовановић
Миленко Мишко Јовановић

Деветог маја заокружује се пројекат поништавања Црне Горе и њене суштине!
Пројекат који је, свједоци смо, започет неприродним одвајањем Црне Горе из државне заједнице са Србијом (доказаном крађом референдума, узгред), а настављен усвајањем усташких (тиме и фашистичких) обиљежја за државна, те насилним увођењем лажног језика, промовисањем секте са статусом НВО као цркве у већински православној земљи и прогоном канонске Српске православне цркве (која је творац Црне Горе). Потом признањем лажне, терористичке и моноетничке албанске државе Косово*, па болесним „одбацивањем“ одлука Подгоричке скупштине из 1918., доношењем одлуке о уласку у неофашистички НАТО који је недавно извршио агресију над истом овом земљом, као и увођењем у исто вријеме бесмислених и (да није трагично) смијешних санкција Русији

Круна свих набројаних и бројних других непочинстава диригованих из западних центара моћи, биће пресуда политичким лидерима Срба из Црне Горе. Лидерима народа који је заједно са својом црквом створио Црну Гору!

Јер, на парламентарним изборима 16. октобра 2016. године ти лидери народа који је створио ову земљу стали су на чело великог опозиционог савеза са циљем да зауставе даљу фашизацију и коначну окупацију исте те земље. Окупацију која се на крају, бруталном употребом силе, застрашивањем и морбидним медијским манипулацијама, ипак десила. Подразумијева се, мимо воље огромне већине грађана.

Тога дана у Црној Гори тријумфовао је антифашистички Демократски фронт! Заједно са остатком опозиције. Ту блиставу побједу на тренутак осокољеног, и како је личило – ослобођеног народа Црне Горе, када је она била највидљивија, имајући спреман, испоставиће се крајње аматерски и дугорочно неодрживи, али у исто вријеме и веома опасан План Б, осујећују они који су били веома свјесни да долазак Слободе и побједа народа нужно претпостављају и њихово извођење пред лице правде. Они који су енормном пљачком, богаћењем и велеиздајом, практично приватизујући државу, исту довели у стање економске биједе и моралног и духовног суноврата. Боље рећи – до апсолутне пропасти и катастрофе.

Наравно, у свему томе, били су снажно потпомогнути менторима са стране, чији суштински циљ није освајање државе са 700 хиљада становника као нарочито економски исплативе окупације, већ стављање шапе над доминантно православним простором, традиционално повезаним са Русијом – највећом браном фашистичком и неофашистичком утицају, као крајњим циљем.

Отуда је 9. мај одабран за одстрел управо оних који су у овдашњем политичком животу препознати као синоними за антифашистичку борбу. Одабран је тај датум и за промоцију нове, како је напријед речено, неофашистичке идеологије. Баш, дакле 9. Мај! Како би иронија била потпуна.

Оне који су издиктирали датум пресуде антифашистичкој борби, међутим, као да није имао ко да подучи да Црногорци не љубе ланце. Или бар, да им „шапне“, да таквих Црногораца још увијек има. Колико год…

Смрт фашизму!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here