Насловна Политика Демократе и Рудовић иду на сједницу Одбора, ДФ неће

Демократе и Рудовић иду на сједницу Одбора, ДФ неће

0
DF
Скупштина Црне Горе, главна зграда

Одбор за свеобухватну реформу изборног и другог законодавства одржаће данас трећу сједницу, након паузе од скоро десет мјесеци, пише Побједа.

Одбор ће данас засиједати у другачијем саставу у односу на претходне сједнице. Први пут појавиће се чланови из Демократске Црне Горе, Момо Копривица и Данило Шарановић, који су за представнике у Одбору изабрани на сједници Скупштине крајем августа. Демократе су тиме прекинуле бојкот рада тог скупштинског тијела.

На сједницу Одбора, како је Побједи потврђено, неће доћи чланови из Демократског фронта, који бојкотују рад тог тијела од 30. новембра прошле године, када је стављен у затвор посланик тог опозиционог савеза Небојша Медојевић. Долазак на сједницу Побједи је потврдио независни посланик Неђељко Рудовић.

W3Schools

Дневни ред сједнице подразумијева упознавање са реализованим активностима Одбора, затим разматрање планираних активности тог тијела, са акцентом на сарадњу са међународним институцијама и организацијама, као и тачку “разно”. Сједници Одбора претходио је састанак дијела опозиције, на иницијативу предсједнице СДП-а Драгиње Вуксановић-Станковић, на којем је усвојена,заједничка изјава којом се тражи отварање дијалога о техничкој влади најкасније до 15. октобра, те одржавање свих избора у једном дану.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here