Насловна Друштво Дарко Шарић тражи изузеће судије Синише Петровића

Дарко Шарић тражи изузеће судије Синише Петровића

0

Дарко Шарић, оптужен да је са још 17 особа опрао више од 20 милиона евра зарађених трговином наркотика, у четвртак је у Специјалном суду затражио изузеће предсједника вијећа, судије Синише Петровића, доводећи у сумњу његову непристрасност.

Такође, он је отказао и пуномоћје и свим својим браниоцима. Одлуку о изузећу донијеће предсједник суда, а Шарићу ће бити додељен бранилац по службеној дужности, сазнају Новости.

Шарић је у писаном отправку навео да је Петровић у децембру прошле године кад је усмено објавио пресуду у поступку за трговину наркотицима, навео да суд није прихватио захтјев Тужилаштва да се од окривљених одузме противправна имовинска корист од 47 милиона евра, јер ничим нису доказали ту тврдњу. Оно што Шарић замјера судији је чињеница да ту одлуку није унио и у писани отправак пресуде, што је, како наводи морао да учини.

W3Schools

Ради се о важној чињеници која ми је јако битна и због предстојеће седнице Апелационог суда поводом жалби на пресуду за трговину наркотицима, тако и због истицања те чињенице у овом поступку због прања пара – казао је Шарић, наглашавају Новости.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here