Насловна Издвојено Данас састанак „Одупри се“ и опозиције, сјутра датум протеста

Данас састанак „Одупри се“ и опозиције, сјутра датум протеста

0
са једног од састанака „Одупри се“ и опозиције

Представници организационог одбора покрета „Одупри се – 97 000“ и опозиционих странака састаће се данас у Никшићу, а једна од тема разговора биће термин наредног протеста.

Члан Организационог одбора „Одупри се“ Џемал Перовић најавио је да ће датум новог протеста бити саопштен сјутра.

На састанку биће разговора о протестима „До слободе“, као и о ставу опозиционих партија, пошто има непознаница у вези са подршком. Договор је да одлуке доносимо консензусом, рекао је Перовић листу „Дан“.

W3Schools

Домаћин данашњег састанка у Никшићу биће СДП.

На састанку одржаном претходне седмице, лидери парламентарних опозиционих политичких субјеката и представник организатора грађанских протеста „Одупри се – 97000“ сагласили су се да Споразум о будућности представе релевантним међународним адресама, уз поруку да су одлучни да смјену режима изведу до краја.

Споразум су потписали посланици Демократског фронта, Демократа, Социјалдемократске партије, Социјалистичке народне партије, Грађанског покрета УРА и Демоса, као и независни посланици.

Потписници споразума захтијевају оставке предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, предсједника Владе Душка Марковића, врховног државног тужиоца Ивице Станковића, специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића, директора Агенције за спречавање корупције Сретена Радоњића и генералног директора и чланова Савјета РТЦГ. Како се наводи у споразуму, залагаће се за формирање владе грађанског јединства чији ће задатак бити одржавање фер и с лободних избора. Потписници споразума су се обавезали и на бојкот свих избора до испуњавања захтјева.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here