Насловна Политика Дачић о нападу у Сплиту: То је последица антисрпске атмосфере у Хрватској

Дачић о нападу у Сплиту: То је последица антисрпске атмосфере у Хрватској

0
Ivica Dačić
Ивица Дачић

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да је сада погодан моменат на међународном плану да се направе помаци у решавању питању Косова јер како је рекао, питање је како ће се ситуација одвијати у САД након следећих предсједничких избора.

Гостујући на телевизији Пинк, он је казао да треба искористити ово вријеме за постизање договора о Косову јер како је рекао, могуће је да се на власт у Америци врати администрација „која је била лоша по нас“.

Та администрација није било толико Обамина колико је била Клинтонова. Питање је колико би повратак Бајдена и неког из тог круга био добар за нас„, рекао је Дачић

По његовим ријечима, лидери косовских Албанаца чекају да се такве промене догоде.

„За нас је и то опција али мислим да никада неће успјети да постану члан Интерпола, Унеска а да не говорим о чланству у УН“, рекао је министар и изразио уверење да ће веома брзо мање од половине броја чланица УН признавати Косово* као независну државу.

Коментаришући опречне изјаве косовских лидера о могућем разграничењу, Дачић је оцијенио да је реч о „какофонији, разногласју шумова који долазе из Приштине са циљем да се не донесе било какво решење“.

„Они нису очекивали да ће бити овако јаки притисци из међународне заједнице да укину таксе. Мислим да САД неће због тога уводити санкције Приштини али су најавили рестрикције у војно-безбједносној сарадњи“, рекао је Дачић.

Говорећи о нападу на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту, министар је оценио да је тај инцидент последица антисрпске атмосфере у Хрватској.

Таква атмосфера постаје константа хрватске политике. Мислим да се овако нешто никада није десило у Србије, и то је та велика разлика. Зато је одговорност на људима који воде воде државу, политичке странке, који стварају јавно мнење да осуђују насиље а не да стварају атмосферу линча“, навео је Дачић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here