Насловна Насловна Дачић: Мржња према Србима темељ хрватске идеологије

Дачић: Мржња према Србима темељ хрватске идеологије

0
Ivica Dačić
Ивица Дачић

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да не вјерује да ће доћи до неких великих промјена у хрватској политици према Србима и Србији све док не дође до промјене власти у Хрватској, прије свега због идеологије.

Он је навео да нико нема корист од тога да стално има проблеме између Србије и Хрватске, те навео да не треба негирати ствари из прошлости, јер свака релативизација у Хрватској злочина као што је Јасеновац или у Србији злочина који су Срби починили над Хрватима деведесетих није у реду.

Ми морамо да водимо рационалну политку, али очигледно да у Хрватској то више није питање само политичке кампање, него очигледно питање око којег они граде константно своју политику. Томе морамо да се посветимо, рекао је Дачић за телевизију Хепи.

W3Schools

Дачић је напоменуо да је имао раније колеге министре спољних послова Хрватске чији су преци били помоћници Макса Лубурића, заповједника Јасеновца.

То је њихова политика да никада неће напасти Независну Државу Хрватску. А, ми са тим већ имамо проблем, истакао је Дачић.

Он је оцијенио да сва отворена питања између Србије и Хрватске треба оставити у једној корпи и рјешавати, а друга корпа су дневне ствари и будућност.

Треба да будемо паметни, иначе ћемо се утопити у прошлости, оцијенио је Дачић.

Поводом оптужби из Хрватске да даје запаљиве изјаве, Дачић је рекао да то није тачно и да су његове изјаве само реакција на оно што се тренутно испољава као проблем /у односима Србије и Хрватске/.

Он је подсјетио да је изјавио да је историјски неодрживо да данас у Сплиту бацају Србе у море, и то 100 година након што је српска војска која је бранила Хрвате од Италијана, дочекана у Сплиту спектакуларно, и то на истој риви одакле су недавно бацали Србе у море.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here