Насловна Издвојено Булатовић: ДПС би поново да изабере патријске војнике у Савјет АСК

Булатовић: ДПС би поново да изабере патријске војнике у Савјет АСК

0
Предраг Булатовић

Демократска партија социјалиста евидентно спрема све механизме за нове изборне манипулације и преваре, и тако треба посматрати нова дешавања у вези избора чланова Савјета Агенције за спречавање корупције (АСК), сматра извршни директор Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС) Вања Ћаловић Марковић.

Како је нагласила, ДПС очито спрема АСК, РТЦГ и Државну изборну комисију у сусрет изборима како би сачували своје партијске монополе.

Она је истакла да је рад Агенције до сада обиљежила потпуна селективност, јер уопште нијесу ни провјеравали папире ДПС-а, нити их занима било шта у вези са манипулацијама и злоупотребама у врху власти.

W3Schools

Предсједник скупштинског Одбора за антикорупцију Предраг Булатовић (ДФ) навео је да ће посланици Фронта озбиљно анализирати ситуацију и да ће донијети одговарајуће одлуке након што је постало јасно да режим преко намјештених процедура бира подобне кадрове у Савјет АСК.

Булатовић је рекао да ДФ неће мирно гледати како одбор постаје декор за незаконите и нелегитимне одлуке, и да ће, сходно томе, предузети неке одлуке, нити ће давати легитимитет режимској фарси.

Ми смо већ рекли да је пленум врло важан, јер је то прилика да се без било какве цензуре обраћамо црногорској јавности, али какав ће став бити везано за одборе, видјећемо. Једно је сигурно нећемо дозволити владајућој коалицији да у нашем присуству доносе одлуке које значе правно и политичко насиље, рекао је Булатовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here