Насловна Политика Болтон: САД врше офанзивне сајбер-операције да покажу Русији да постоји „цијена за...

Болтон: САД врше офанзивне сајбер-операције да покажу Русији да постоји „цијена за мијешање

0
dzon Bоlton
Џон Болтон, фото: Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta

Савјетник америчког предсједника за националну безбједност Џон Болтон потврдио је да су Сједињене Америчке Државе ангажоване у офанзивним сајбер-операцијама у иностранству како би показале Русији и другим земљама да ће „платити цијену“ за своје мијешање у америчке послове.

Бијела кућа је прошле године уклонила ограничења против офанзивног хаковања како би показала непријатељима као што је Русија да ће за сваки покушај мијешања у америчке изборе или извођења других сајбер-операција против Сједињених Америчких Држава платити цијену.

„Сврха тога је да се Русији или било коме другом ко се бави сајбер-операцијама против нас каже: Платићете цијену ако установимо да то радите. И наметнућемо вам трошкове све док не схватите да је није вриједно да се употребљава сајбер против нас“, рекао је Болтон, преноси Спутњик.

W3Schools

Говорећи на конференцији за новинаре у Вашингтону, Болтон је такође потврдио да је нови самит између предсједника Трампа и лидера Сјеверне Кореје Ким Џонг Уна „потпуно могућ“ ако је Пјонгјанг спреман за то.

Сједињене Америчке Државе и њени савезници више пута су оптужили Русију да изводи агресивне кибернетичке операције против других држава. Москва је негирала те оптужбе и позвала на међународну сарадњу у области сајбер-безбједности, а такође је одбацила оптужбе о мијешању у изборе наглашавајући да нема доказа који би их потврдили.


ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here