Насловна Друштво Бивши џудо репрезентативац Србије на челу нарко банде

Бивши џудо репрезентативац Србије на челу нарко банде

0
hapšenje
Илустрација, Фото: Блиц

Полиција у Београду ухапсила је петорицу младића зог сумње да су трговали дрогом, а њихов вођа је Милош Вукићевић, некадашњи репрезентативац Србије у џудоу,преносе српски медији.

Наиме, у акцији припадника МУП Србије, Службе за борбу против организованог криминала, Специјалне антитерористичке јединице и Тужилаштва за организовани криминал, ухапшено је пет особа, док се за једном трага због сумње да су као припадници организоване криминалне групе извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Како сазнаје Блиц, ухапшени су Милош Вукићевић (27), Небојша Џабић (25), Немања Илић (19), Јасмин Исмаилов (39), као и Александар Манић (20), сви из Београда.

W3Schools

Према првим информацијама, они су се, како се сумња, дужи временски период бавили препродајом дроге.

Њихово дјеловање највише је било усредсређено на територији београдских општина Палилула и Стари град. Према првим информацијама, ухапшени мушкарци су продавали готово све врсте опојних дрога: хероин, кокаин, амфетамин и марихуану.

Њихово дјеловање изгледало је тако што су за транспорт наркотика користили возила једне познате београдске ауто-школе из Борче.

Управо један од њених власника, како сазнајемо, јесте ухапшени Небојша Џабић.

Поред ових возила коришћена су и аутомобили из једне рентакар агенције из Београда, такође у власништву једног од ухапшених припадника ове групе.

Такође, њихов рад огледао се у томе што су осумњичени мушкарци користили своја радна мјеста те дрогу продавали у више клубова и ресторана у центру Београда.

Поједини су радили као обезбјеђење у великом броју клубова на територији Старог града и Палилуле, те су своје радно мјесто користили да дрогу продају управо на тим локацијама. Они су обезбјеђивали кафиће на 25. мају, велики број геј клубова, као и поједине ресторане на Палилули”, каже извор “Блица” упознат са случајем.

Како се сумња, на челу ове групе био је Милош Вукићевић, иначе спортиста, првак Србије у џудоу, под чијим вођством су остали припадници групе дјеловали.

Како су медији својевремено писали, он је 2010. године постао репрезентативац Србије и државни првак у џудоу. Био је јуниорски првак Балкана, трећи на европском купу одржаном у мађарском Паксу. Такође, два пута заредом је био државни првак за млађе сениоре. Прије неколико година радио је као обезбјеђење у Имплус холу, гдје су биле смјештене просторије Тениског савеза Србије.

У једном од интервјуа овај мушкарац изјавио је да од спорта, посебно оног којим се успјешно бавио, „нема леба”:

“Тешко је вријеме, пара ниоткуд”, говорио је својевремено он, међутим, судећи по фотографијама на друштвеним мрежама у посљедње вријеме Вукићевић је живио више него лагодно.

Свој петорици ухапшених одређено је задржавање до 48 сати, након чега ће у законском року, уз кривичну пријаву, бити приведени на саслушање у Тужилаштву за организовани криминал.

Прочитајте још:

Како су адвокати једним чином „сахранили“ Судско вијеће

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here