Насловна Издвојено Албански форум запријетио: Вијори и вијориће се албанска застава Црном Гором, неће...

Албански форум запријетио: Вијори и вијориће се албанска застава Црном Гором, неће нас нико кажњавати!

0
Застава Албаније

Албански форум запријетио је да ће, на нивоу свих националних партија, размотрити даље учешће у влади која, како саопштавају, има ,,неприхватљив став према културним активностима Албанаца“ тиме што им је сугерисано из Министарства културе да, заједно са албанском, истичу и државну црногорску. Албанци, увријеђени због става Министарства, казали су да ће се албанске заставе вијорити по Црној Гори и запријетили да неће дозволити да их било ко због тога кажњава.

Ви као министар и културе Албанаца у Црној Гори, требало би да знате, да истакнута застава на поменутом скупу није само застава Албаније, него национална застава свих Албанаца, гдје год он живе, каже се у саопштењу поводом најављене могуће пријаве од Министарства културе против организатора скупа на Цијевни, током којег је истицана застава Албаније.

То је, навели су они, њихова застава, а не црногорска и потом су прекорили Владу опоменувши их да су Албанци у значајној мјери заслужни за независност и евро-атлански процес Црне Горе.

W3Schools
фото: borba.me

И у тим процесима та застава није сметала, а ви је данас упоређујете са неким другим заставама и скуповима, поручили су, а потом запријетили министру Александру Бодановићу, који је принуђен да реагује да му ,,неће дозволити да кажњава Албанце“.

Из Албанског форума апострофирали су да најављена пријава њима ,,не значи ништа“, а потом поручили да се Црном Гором вијори и да ће се ,,неизоставно вијорити застава Албаније“.

Власти, гдје је министар који има овакав став према културним активностима Албанаца, на се којима неизоставно вијори и вијориће се застава Албанаца, закључили су они.

Нимбегу: Пријаву ћемо видјети као иницирање свађе са Албанцима

Nimanbegu
Генци Ниманбегу

Потпредсједник Скупштине Црне Горе Генци Нимнбегу каже да је непријатно изненађен најавом да ће Министарство културе поднијети пријаву против организатора скупа на Цијевни, током којег је истицана застава Албаније, без државне заставе Црне Горе.

– Ми имамо наш национални симбол и по Уставу имамо право на слободну употребу, а све друго по мом мишљењу је само иницирање свађа са нашим народом, рекао је он и додао да ће Албанци размислити о адекватном одговору.

Да видимо адекватан начин реаговања, закључио је он.

Подсјећамо, након писања портала ИН4С и других домаћих медија, везано за манифестацију у мјесту Тргаја на ријеци Цијевна, током које су се вијориле албанске заставе и пјевале искључиво албанске пјесме, а којој је присуствовао освједочени екстремиста и србофоб – Аљбин Курти, Богдановић је био принуђен да реагује.

Александар Богдановић (Фото: Пинк М)

За сада, чини се да је најава министарства само параван за најављени прогон Срба због пјесме „Тамо далеко“ и хорског пјевања стихова „Црна Гора и Србија, то је једна фамилија“, током хуманитарног концерта у Херцег Новом.

За разлику од Албанаца којима смета тробојка, ми наглашавамо да немамо никаквих проблема са њиховим истицањем албанских застава које им је, како сами тврде, оставио у аманет велики Скендербег, један од најзначајнијих Срба свог времена, али нас свакако узнемирава присуство доказаних екстремиста и србофоба, попут Аљбина Куртија, који је дјелом показао и да не поштује границе Црне Горе.

Прочитајте још:

Георгиев о кривичној пријави: ,,Тамо далеко“ велича храброст наших предака, увијек ћу је пјевати!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here