Насловна Друштво Алан Кожар организовао злочин којим је започео „крвави рат кланова“ тврди да...

Алан Кожар организовао злочин којим је започео „крвави рат кланова“ тврди да против њега нема доказа

0
Kožar
Алан Кожар, убијени Шарановић

Браниоци Алана Кожара, који је у бјекству, и Милана Динића, оптужених за организовање криминалне групе која је планирала извршење више кривичних дјела, тражили су обустављање поступка против њих двојице јер против њих „нема никаквих доказа“. Вијеће Вишег суда, међутим, ове наводе је одбацило

Ванрасправно веће Вишег суда у Подгорици, којим је предсједавао судија Борис Савић, јуче је одржало рочиште на којем се разматрала законитост и оправданост оптужнице специјалног тужиоца Лидије Вукчевић, подигнуте против Алана Кожара и Милана Динића, који се оптужују за организовање криминалне групе и припремање убиства Слободана Шарановића.

Специјална тужитељка је остала код навода оптужнице и истакла да оптужница садржи правно ваљане доказе.
Међутим, браниоци Кожара, који је у бјекству и Динића, који се налази у притвору, затражили су да се или обустави поступак или да се из ВДТ-а у Подгорици прибави изјава покојног Шарановића, који је пред тужитељком Мајом Јовановић рекао да му ни од кога не пријети опасност, те да га „тужилаштво остави на миру“, преноси „Блиц“

W3Schools

Пробао сам да нађем основану сумњу и нисам могао да нађем доказе. Немања Зец је рекао да познаје Динића и да га је гледао у друштву Шарановића. Зец је предложен као сведок и треба да се направи анализа тог исказа у образложењу оптужнице. У Вишем тужилаштву постоји изјава Шарановића у којој се говори све супротно, и то од писама до предаје пиштоља и реченица: „мени ни од кога не пријети опасност“, па предлажем суду да по службеној дужности прибави те списе – казао је Пиперовић.
Бранилац Динића, адвокат Дамир Лекић, рекао је да се његовом брањенику ставља на терет убиство путем подстрекивања и да у оптужници стоји да је он имао намјеру да уради нешто, а касније одустао, не предузимајући ниједну радњу у вези са првобитном намјером.

Шта пише у оптужници?

Према оптужници, Кожар је током 2016. године организовао криминалну организацију која је планирала извршење више кривичних дјела. Припадник криминалне организације постао је Динић и више непознатих особа, а сваки члан је имао унапред одређен задатак.

Кожар је, према оптужници, појединим члановима криминалне организације предао оружје којима ће бити извршено убиство.
Он се, како се наводи, у децембру 2016. састао са Динићем и предао му пиштољ са мецима и мобилни телефон и дао упутство да лиши живота сада покојног Шарановића.

Динић је 24. децембра 2016. године тражио да се састане са Шарановићем којем је том приликом предао наведени пиштољ и мобилни телефон са СИМ картицом.

Ко је Алан Кожар?

Човек од повјерења вође Земунског клана Луке Бојовића, организатор убиства Слободана Шарановића након чије смрти је започео крвави рат кланова у Србији и Црној Гори, организатор криминалне групе… Алан Кожар, човјек за којим је црногорско тужилаштво расписало је црвену потјерницу због организовања убиства некадашњег „краља коцке“

Шарановић је убијен испред свог стана у будванском насељу Дубовица. Убице су црним БМW-ом пришле Шарановићу с леђа и пуцале у њега из два различита оружја. Полиција је дан касније пронашла запаљен аутомобил и аутоматску пушку, који су вештачени.

До сазнања да је Кожар организовао убиство истражитељи су дошли на основу одређених материјалних трагова, који га несумњиво доводе у везу са злочином у Дубовици.

Породице Бојовић и Шарановић годинама су осветнички настројене једна према другој и, како истражитељи тврде, у том рату страдало је више особа.

Прочитајте ЈОШ:

Медојевић са МИЛОШЕВИЋЕМ ЛИЦЕ У ЛИЦЕ: Европи доста и Ђукановића и Катнића (ВИДЕО)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here