Насловна Мозаик Акција исписивања ,,Косово је Србија“ на новчаницама: Чанковић додао “И нека буде...

Акција исписивања ,,Косово је Србија“ на новчаницама: Чанковић додао “И нека буде независна Српска“

0

У акцију исписивања ријечи „Косово је Србија“ на доларским новчаницама укључио се и бањалучки патриотски политички покрет ,,Избор је наш“ чији је предсједник Дане Чанковић.

Велика већина је своје „Косово је Србија“ исписало на новчаницама од једног и пет долара. Министар спољних послова Србије, Ивица Дачић, учинио је то на новчаници од 100 долара.

Чанковићев Избор је наш не само да није нимало заостао за министром Дачићем, него је – у складу са својом националном оријентацијом – отишао и даље, преноси портал Факти.

На новчаници од 100 долара написао је „Косово је Србија и нека буде независна Српска“. У образложењу свог укључивања у акцију, ,,Избор је наш“ је указао: „Онај који жели и воли – тај и остварује“.

Косово је Србија

Наиме, ову акцију је на Фејсбуку и Инстаграм профилу свог ресторана покренуо Војин Цуцић, позвавши пратиоце да на новчаницама ситних апоена долара и евра напишу ову поруку и фотографије подијеле на друштвеним мрежама.

Идеја се огледа у чињеници да су новчанице различитих валута ријетке преостале ствари које круже цијелим свијетом.

,,До сада је стигло пар хиљада фотографија, а циљ је милион новчаница на којима пише „Косово је Србија,,“ казао је Цуцић, преноси BBC на српском.

Прочитајте још:

 

Мир или капитулација: Кумановски споразум, 20. година од гажења међународног права

The post Акција исписивања ,,Косово је Србија“ на новчаницама: Чанковић додао “И нека буде независна Српска“ appeared first on ИН4С.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here