Насловна Руски Поглед Агресивни инстаграмери уништавају јединствену „Сибирску провансу“?

Агресивни инстаграмери уништавају јединствену „Сибирску провансу“?

0
Instagram

Поље медоносног биља у близини пута „Аникино — Сињиј Утјос“ у Томској области у Сибиру, њихово омиљено место за фотографисање, мештани су с пуно разлога прозвали Сибирска прованса.

Шири се феноменалан мирис, призор је диван, препоручујем“, пишу блогери.

„На ободу гомила аутомобила, а у пољу десетак девојака које позирају и исто толико момака фотографа“. Најважније је сачекати да се дође на ред!

W3Schools

Биолози, међутим, љубазно моле да то више не чине, јер толики људи једноставно уништавају цветове и биљке.

Ово је поље Сибирског научно-истраживачког института за пољопривреду и тресет засејано медоносним биљкама. Научни назив биљке је фацелија, а дивни светло љубичасти цветови ове сорте неодољиво подсесћају на лаванду. И како сада да прођете равнодушно?

Институт инстаграмере најлепше моли да поштују напоре научника и престану да паркирају аутомобиле у пољу и газе биљке.

„Ми немамо ништа против фотографисања, једино је проблем што се поље уништава гажењем. Рецимо, често се догађа да овде доводе све званице са неке свадбе“, рекла је портпаролка института Дарја Савељева.

„Имајте на уму да улажемо надљудске напоре да Томској области обезбедили семе. Расадник фацелије, једини семенарски расадник високе репродукције те културе у Томској области, фактички је уништен“, скренули су пажњу мештанима научници.

На пољу су сада постављене табле које забрањују да се улази унутра и гази биље.

Russia Beyond

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here