Насловна Колумне Адреса је – улица!

Адреса је – улица!

0
Протести 07.12.

Читам да бака Ратка позива да се изљегне на Улицу. На свом фејс профилу написала, у колумни поновила: „Видимо се на Улици!“ Сибин дописује: слојевито се обуците!

Модерно, дакле, грађанско крило у опозицији – како себе називају – позива на Улицу…

Само мјесец уназад, што је, право говорећи, много времена за Црногорце кратког памћења – такве их актуелни режим највише воли – кад је ДФ позивао да се обуку жути прслуци слободе, исти ови аналитичари овдашње реалности, у свом стилу, на позив поспрдно реаговали. Онако баш – подгорички… Цикотићки. У ставу: башмебрига… Ето им, па нек се Српски сељаци шетају, него како ћу колима низ булевар?

Углавном, бака Ратка се, како пише (о себи, у првом лицу), баш била на фејсу расписала. Претворила се, у годинама кад то не приличи, у тзв. „сајбер ратника.“

Двије дебеле уре куцала у тастатуру, пала мртва објашњавајући свој политички програм који сасвим комотно стао у позив – „Видимо се на Улици!“

Још приде, по „вокацији“ постструктуралист, бака Ратка не бијаше ти лијена, те потанко објаснила зашто великим словима Улица. Вели: то је потоња слободна институција у ЦГ.

И Сибин је тако говорио, – и?! Чули га само Срби, у жутим прслуцима. А како је Сибин покрет а не индивидуа, помало остали разочарани у Црногорце. Није први, изгледа, ни последњи пут.

Бака ти се Ратка, одлучила устати и на Улицу изаћи „protiv kolektivne aMNEzije“ која је темељ на којем кућу гради ДПС. Или вилу, свједно…

Па ипак, да нам анганжована списатељица није одоцнила? Није ли, бака Ратка, плагирала политику Фронта, ко бива – неће се провалити, ући у траг, итд.

И Абаз Дритан предложио Улицу… Одједном, мејнстримаши около „Вијести“ увидјели да нема вајде од самозаљубљеног теоретисања, да се мора у пракси нешто чињети, иначе пиши пропало.

Изгледа, ето, дошла ура, тако јесте, послушати Србе и на њих се угледати. На тридесетогодишњи, бако Ратка, једини слободарски дух у овом – горском контексту!

(Удјељујем вам бесплатан савјет: зима је, слојевито се обуците, ми Срби већ имамо искуства са Улицом, зато је и респектујемо. Не поцјењујте голи бетон!)

Прочитајте још:

Мандић: Катнић изиграва Миловог тјелохранитеља, али Душко Кнежевић није Саша Синђелић

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here