Насловна Издвојено Ацо Ђукановић гради туристички комплекс у центру Подгорице?

Ацо Ђукановић гради туристички комплекс у центру Подгорице?

0
Ацо Ђукановић

На обали Рибнице могла би ускоро да почне градња туристичког комплекса од 4000 метара квадратних, јер је брат предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, Ацо Ђукановић добио готово све потребне дозволе за то.

Комплекс би требало да се гради у близини некадашње зграде Дирекције пошта, која је прије више од деценију продата Ацу Ђукановићу.

У документацији Секретаријата за планирање и уређење простора, у коју су “Вијести” имале увид, наводи се да је на парцели А206/1 планирана зграда са двије етаже гаража, са приземљем и још седам спратова, површине 3930 метара квадратних.

W3Schools

Објекат је намијењен за пословање различитих садржаја – администрација, угоститељство, смјештај туриста, спорт и рекреација”, пише у документацији.

Власник Прве банке недавно је преко свог предузећа Републички завод за урбанизам и пројектовање (РЗУП) добио од подгоричког Секретаријата додатне дозволе.

Ради се о документу којим градски Секретаријат омогућава Ђукановићу продужетак дозволе за катастар инсталација и техничких услова за прикључење на водовод и канализацију објекта мјешовите намјене на парцели А206/1 Зона А, у захвату Урбанистичког плана “Стара варош”.

Продужетак дозволе за прикључење добио је и за будући реконструисани објекат Дирекције пошта, на сусједној парцели А205 у склопу истог плана.

За зграду старе поште, наводи се, да је намијењена за пословање и надограђује се за још двије етаже исте намјене, односно за администрацију.

За будућу седмоспратницу, подземна гаража на два нивоа, имаће 38 мјеста.

За реконструисани објекат некадашње Дирекције пошта у склопу парцеле превиђено је буде 20 паркинг мјеста.

Како су “Вијести” писале крајем прошле године, Ђукановић је почео припремне радове за радове на поменутим парцелама, односно тада је рашчишћен терен иза Дирекције пошта за изградњу нове улице за потребе седмоспратнице.

Постојећа зграда, некадашња Дирекција пошта, Ђукановићево је власништво, након што је 2007. купио од Телекома за 1,1 милион евра, док је сусједну парцелу од 657 метара квадратних трговао од породице Лисичић за преко 300000 евра.

Он је од Секретаријата за планирање и уређење простора и заштиту животне средине Главног града добио грађевинску дозволу за изградњу седмоспратнице и урбанистичко-техничке услове за доградњу постојеће зграде.

Ђукановић је годинама издавао зграду некадашње Дирекције пошта Агенцији за заштиту личних података и Заводу за метрологију, а на основу тога је за неколико година приходовао преко пола милиона еура.

Прочитајте још:

Полиција крије податке о Црногорцима који су ратовали за Исламску државу

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here