Насловна Насловна Абовић: Сви који желе сачувати минимум достојанства, образа и здраву памет –...

Абовић: Сви који желе сачувати минимум достојанства, образа и здраву памет – напустиће Црну Гору

0
Миомир Абовић

Пише: доц. др Миомир Абовић

Често ме људи питају како видим будућност Црне Горе. И мој одговор је овакав: постепено, у не тако дугом временском интервалу, из ове земље ће отићи 90% нормалних, интелигентних и знавених људи и људи који желе сачувати минимум достојанства, образа и здраву памет.

Ако не они, јер је за многе можда прекасно, њихова дјеца хоће сигурно. У Црној Гори ће остати само синови и ћерке ДПС-СД-БС-ХГИ функционера и њихових локалних полтрончина (више-мање дебилизована сорта), јефтина домаћа радна снага, конформисти који изван партитократског ДПС-СД-БС-ХГИ система не би били у стању да зараде плату јер ништа не знају (нити, углавном, могу да науче), један мањи број људи (углавном у приморским општинама) који се овдје не осјећају ни најмање добро јер виде колико је све труло, али материјално солидно живе па им се не иде одавде и Руси, Турци и Кинези, којих ће из дана у дан бити све више и више.

W3Schools

Колико ће тај конгломерат и то друштво састављено од синова и кћери ДПС-СД-БС-ХГИ функционера и њихових локалних полтрончина, домаће јефтине радне снаге, партитократских конформиста, малог броја нормалних људи и руских, турских и кинеских дошљака трајати, то не знам.

Али знам отприлике како ће завршити: пошто је наш просјечан IQ толики колики је, а к томе, народ смо који је крајње неспреман да учи и да се усавршава, и пошто су и Руси, и Турци, и Кинези неупоредиво вриједнији и интелигентнији од нас, овим синовима и ћеркама ДПС-СД-БС-ХГИ функционера и њихових полтрончина на локалном нивоу, партитократским конформистима и осталим нашијенцима који остану у ЦГ не пише се ништа добро.

И понављам: није то ствар неке далеке будућности. Напротив: то су процеси који ће се дешавати и одиграти релативно ускоро.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here